Nyheter

Bli bemanningsläkare i Norge – njut av den höga levnadsstandarden

Det kan vara en rolig och spännande upplevelse att jobba i något annat land än Sverige. Till exempel kan du välja att bli bemanningsläkare i Norge och på så vis få uppleva landet samt dess natur och kultur. Vårt västra grannland är trots allt känt för att ha en väldigt hög levnadsstandard och ett starkt socialt skyddsnät. Dessutom är ekonomin väldigt god, vilket gör det möjligt för dig att få en bra lön.

Tre utmärkta skäl att bli bemanningsläkare i Norge istället för i Sverige

Men varför skulle du då vilja bli bemanningsläkare i Norge, kanske du undrar? Fördelarna med detta val är bland andra att:

  • Du kan få en väldigt bra balans mellan arbetslivet och fritiden. En av de mest tilltalande fördelarna med detta upplägg är att du kan få en bra balans mellan arbete och fritid. Detta gäller dels då det är någonting som ofta betonas inom det norska arbetslivet och i landets politik. Men en sådan balans möjliggörs också av det faktum att du jobbar som just bemanningsläkare i Norge, med all frihet och flexibilitet som detta innebär.
  • Den höga levnadsstandarden agerar motvikt till de höga kostnaderna. Värt att känna till om du har tänkt jobba på den andra sidan riksgränsen är att levnadskostnaden är ganska hög. Vårt grannland är nämligen känt för att vara ett av de allra dyraste länderna i världen. Därför är levnadsstandarden så pass hög i Norge. Men samtidigt kan du även få en bra lön och det starka sociala skyddsnätet bidrar också till att väga upp denna kostnad.
  • Du kan få ett snabbspår rakt in på den norska arbetsmarknaden. Den norska arbetsmarknaden är faktiskt tuffare än vad många svenskar kanske tror. Det kan också vara svårt att som utlänning hitta ett bra jobb i landet. Men som tur är finns det svenska bemanningsföretag som du kan ta anställning hos för att sedan hyras ut till norska uppdragsgivare inom sjukvården. På så vis får du som läkare ett slags snabbspår rakt in i vårdapparaten i Norge.

Överlag är detta med andra ord en möjlighet som fler svenska läkare bör överväga att utnyttja!