Nyheter

Textilindustrin kontra miljön

Textilindustrin är ett växande bekymmer eftersom fler människor flyttar bort från traditionella ull till tyg. För att göra denna övergång finns det betydande förändringar att göra. En av dessa är genom att investera i hållbar duk som kommer att säkerställa vår framtid på lång sikt.

Det främsta bekymret för de flesta av oss har varit och fortsätter att vara hållbarheten i vår leveranskedja, planeten och livet för de arbetstagare som producerar de varor vi köper. Men det finns ett ökande behov av att stödja gröna företag inom textilindustrin som erbjuder oss en bättre väg att gå. Varje företag måste nu vara mer grönt för att få kundernas förtroende och hålla vinsten rullande i. Detta inkluderar företag som Sydafrikas många textiltillverkare och textilproducenter.

Krav på “ekologiska” ökar

Tygtillverkaren industrin är en av de största industrierna i världen. Många av de största klädmärken och återförsäljare har funnit att de inte kunde fungera utan en tygtillverkare. Så, när människor inte är nöjda med de produkter som de får de kan byta till ett annat märke. Och med ökningen av “ekologiska” produkter kraven på en tygtillverkare att producera produkter som inte använder några kemiska eller syntetiska kemikalier har blivit ännu mer uttalad. Samtidigt är efterfrågan på “grossistprodukter” enorm också enorm.

Tyvärr omfattar industrier hållbara tyger först efter att de har visat sig vara det. Det är en lång process eftersom tillverkarna måste först producera tyg som de är nöjda med innan de kan förklara det en hållbar struktur. Det bästa sättet att visa ett företag vad som är “bra” är att använda ett tyg som redan har visat sig vara ekologiskt sund.

Dessutom innebär processen att certifiera hållbara tygtillverkare inte extra kostnader. Det kommer att kosta mindre än du förväntar dig.

Företag kan välja mellan certifieringsprogram som erbjuds av en mängd olika icke-statliga organisationer och oberoende miljöcertifieringsorgan som listar namnen på de tygtillverkare som har anmält sig till sitt program. Dessa organisationer föreslås av lokala myndigheter och företag för att erbjuda miljövänliga tygprodukter, av vilka vissa till och med garanterat är giftfria och biologiskt nedbrytbara.

Oavsett hur miljövänlig en tygindustri är, i slutändan måste den fortfarande uppfylla sina kunders krav på en miljövänlig produkt. Därför är dessa miljövänliga certifieringar en mycket användbar resurs som ett sätt att säkerställa rätt referenser för dem som producerar miljövänliga produkter.

Så, det enkla svaret på vår fråga, vad gör Sydafrikas stora textilföretag för att minska sin inverkan på miljön, inte att de är för miljövänliga eller inte tillräckligt. Men det är att de följer vad som är bra för deras resultat och i det långa loppet. När allt kommer omkring finns det en massa pengar att tjäna i ett tyg företag.

Besök denna sida för textilfrågor.